Cheesecake cu mac și merișoare

Dintre nenumăratele combinații de arome și ingrediente pentru cheesecake, astăzi vă prezentăm o nouă invenție: între blatul de biscuiți și cel de cremă de brânză, adăugăm un strat de mac! Plus merișoare, pentru decor. Este ușor de pregătit, nu necesită coacere. Avem nevoie de următoarele ingrediente:

DSCI2201Pentru blatul de biscuiți:

400 grame biscuiți

200 grame unt

O jumătate de cană de cacao

Nuci (opțional)

Pentru stratul de mac:

250 grame mac

4 linguri de zahăr (100 de grame)

3 albușuri

Un pahar de coniac

Coajă rasă de portocală

Pentru stratul de cremă de brânză:

80 grame ciocolată albă (o tabletă)

200 grame brânză Philadelphia

300 grame brânză de vaci

100 grame zahăr pudra

Pentru decorat

Un pachet de merișoare uscate (100 grame)

Se zdrobesc biscuiții, se topește untul și se adaugă peste biscuiții zdrobiți, plus o jumătate de cană de cacao. Se amestecă bine, eventual se pun și câteva nuci rupte bucăți în aluat. Se întinde amestecul pe fundul unei forme de tort tapetate cu foaie de copt, se presează bine și se dă la răcit la frigider.

Se macină macul, se bat cele trei albușuri spumă, se amestecă cu macul și cu cele 4 linguri de zahăr, apoi se adaugă coaja rasă de la o portocală și păhărelul de coniac. Umplutura de mac se întinde bine peste aluatul de biscuiți zdrobiți. Se dă din nou la rece.

Se topește ciocolata albă la bain marie, se dă puțin la răcit, se adaugă crema de brânză Philadelphia, brânza de vaci și zahărul pudră. Se amestecă bine. Când s-a răcit amestecul, se adaugă peste stratul de mac.

Se presară cheesecake-ul cu merișoare uscate și se lasă peste noapte în frigider.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu