Campania „Săptămâna pentru Viaţă 2015”

Sute de persoane, în special tineri părinţi, alături de copii, dar şi preoţi, au participat, în zeci de oraşe din România şi Republica Moldova, la marşuri pentru interzicerea avorturilor. Evenimentele fac parte din campania „Săptămâna pentru Viaţă 2015” care se desfăşoară până pe 25 martie. Potrivit organizatorilor, rata avorturilor în ţara noastră este de 480 la o mie de naşteri, cea mai mare din Uniunea Europeană şi dublă faţă de cea din Statele Unite ale Americii. Preşedintele Fundaţiei „Sfântul Sava” din Buzău, preotul Mihail Milea.

Mihail Milea: În ultimii 50 de ani în România s-au făcut peste 20 de milioane de avorturi, o cifră impresionantă, având în vedere că noi la ora actuală suntem în jur de 19 milioane, şi de aceea acest marş vrea să sensibilizeze pe de o parte opinia publică iar pe de altă parte şi cadrele medicale care sunt implicate în acest genicid naţional. Am avut ecou pentru că cei de la maternitate au semnale de creştere a populaţiei.

Manifestările din „Săptămâna pentru viaţă 2015”, care pledează pentru interzicerea avorturilor, sunt deschise tuturor celor care împartăşesc aceste principii şi deziderate, anunţă organizatorii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 martie