Avionul de vânătoare rusesc de generaţia a cincea va fi produs în serie din 2016

Avionul de vânătoare rusesc de generaţia a cincea „PAK FA” (T-50) va fi produs în serie începând din anul 2016, a declarat, luni, adjunctul ministrului apărării al Federaţiei Ruse, Iuri Borisov.
„Conform planului, în anul 2016 Rusia va trebui să beneficieze de livrarea primelor avioane de vânătoare de generaţia a cincea”, a declarat Borisov în timpul vizitei făcute la fabrica de avioane din Komsomolsk pe Amur, unde se asamblează pentru probe avioanele PAK FA, în vederea zborurilor de încercare. „Pricipalul este faptul că putem spune că vom avea acest avion”, a afirmat adjunctul ministrului apărării şi a precizat că în acest an fabrica din Komsomolsk pe Amur va asambla încă patru avioane de probă pentru încercări de zbor; la avion sunt folosite materiale compozite şi inovatoare, iar parametrii motoarelor asigură un nivel nemaiîntâlnit de scăzut se detectare radiolocatorie, optică şi infraroşie.
În prezent, un singur stat în lume are în dotare avioane de vânătoare de generaţia a cincea: SUA, cu avioanele F-22 şi F-35, scrie redacţia.

www.ria.ru – 23 martie