Comunicat FR Handbal – Naţionala de junioare s-a calificat la Europene!

Naționala sub 17 ani a României s-a calificat en-fanfare la turneul final al Campionatului European 2015, după ce a învins aseară, la Turda, în meciul decisiv reprezentativa Turciei, scor 37-21.

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Alexandra Muntean (CNE Rm.Vâlcea), autoare a 10 goluri. Ea a câștigat de altfel și titlul de golgheteră a turneului de calificare de la Turda cu 17 reușite în total.

În primul meci din grupe, generația antrenată de legendarele Mariana Târcă și Luminița Hutupan a învins Finlanda, scor 30-22.

Cu două victorii, tricolorele au obținut astfel biletele pentru Campionatul European, care se va desfășura la Skopje (Macedonia), în luna august. În urmă cu un an, naționala sub 18 ani a României câștiga în Macedonia titlul mondial.

Golghetera all-time a naționalei României, Mariana Târcă prevede un viitor de aur Generației pui de dac, așa cum a fost ea intitulată de FR Handbal.

„Cu multă muncă, o parte dintre aceste fete vor deveni campioanele de mâine. Sunt convinsă că în 2-3 ani, unele vor ajunge în naționala de senioare. Dacă va exista răbdare, România poate construi o nouă generație care să câștige medalii la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale”,€“ a declarat Mariana Târcă.

Ștefan Găvan – PR Manager