UPDATE: Nouă cerere trimisă de DNA pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Darius Vâlcov

DNA a trimis Senatului o nouă cerere de încuviinţare a arestării preventive a lui Darius Vâlcov pentru fapte de corupţie. Procurorii susţin că, din 2011 până în prezent, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile pe care le-a deţinut în acest interval, respectiv primar, senator şi ministru de finanţe. DNA precizează că, într-un seif lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, Darius Vâlcov ar fi depozitat banii şi bunurile obţinute din infracţiuni. Seiful conţinea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur, în greutate totală de 3 kilograme, şi tablouri care aveau inscripţionate nume celebre: Renoir, Jean Cocteau – precizează comunicatul primit la redacţie. Senatul a fost deja solicitat de DNA să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, într-un dosar de trafic de influenţă săvârşit de acesta în  perioada în care era primar al Slatinei. Cererea a primit astăzi aviz negativ din partea Comisiei juridice a Senatului. Aflăm detalii de la Alina Stănuţă.

Reporter: Senatorul PSD Darius Vâlcov a declarat, după participarea la şedinţa Comisiei juridice, că-şi va susţine nevinovăţia şi mâine, în plen, în faţa senatorilor.

Darius Vâlcov: Am dat o declaraţie în faţa comisiei şi, bineînţeles, mâine, voi fi în parlament, pentru a-mi susţine nevinovăţia şi în faţa colegilor /…/.

Reporter: După ce au analizat cele aproximativ 2.700 de pagini din dosarul trimis de DNA, senatorii jurişti au dat aviz negativ. Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL, Cătălin Boboc, a explicat că pentru un aviz favorabil erau necesare 6 voturi pentru.

Cătălin Boboc: Propunerea mea de aviz favorabil nu a întrunit numărul de voturi necesar, 5 voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.

Reporter: Avizul comisiei este unul consultativ, decizia finală aparţine plenului Senatului de mâine.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie

*

DNA a trimis Senatului o nouă cerere de arestare preventivă a senatorului PSD Darius Vâlcov

DNA a trimis Senatului o nouă cerere de arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile de senator şi de ministru. Astăzi, Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ pentru o altă solicitare a DNA, în cazul fostului ministru al finanţelor pentru fapte de corupţie. Preşedintele Comisiei, liberalul Cătălin Boboc, a declarat că propunerea sa de raport favorabil nu a întrunit numărul necesar de voturi, în comisie înregistrându-se cinci voturi pentru, cinci împotrivă şi o abţinere. În consecinţă, avizul Comisiei este negativ, a mai spus Cătălin Boboc, urmând ca plenul să se pronunţe mâine, în cazul Vâlcov.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 24 martie