Serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în comuna Ciripcău, raionul Florești

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău continuă seria de evenimente dedicate împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Pe data de 27 martie a.c., ora 12.30, va avea loc un moment festiv la casa-muzeu „Constantin Stere” din comuna Ciripcău, raionul Florești, prilejuit de aducerea bustului în bronz al scriitorului Constantin Stere. Cu același prilej, Fundația „Constantin Stere” din Ploiești va dona mobilierul și exponatele pentru casa-muzeu „Constantin Stere” din Ciripcău.

În aceeași zi, la ora 13.15, în incinta Gimnaziului „Constantin Stere” din comuna Ciripcău, va avea loc vernisajul expoziției „Generația basarabeană a Marii Uniri”.

Partenerii ICR Chișinău în organizarea evenimentelor sunt: Fundația „Constantin Stere” din Ploiești; Primăria Ciripcău, raionul Florești; Casa-muzeu „Constantin Stere” din comuna Ciripcău; Gimnaziul „Constantin Stere” din comuna Ciripcău.

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 24 aprilie.