Presupusă ascunzătoare nazistă descoperită în mijlocul junglei argentiniene

Arheologii argentinieni au anunţat descoperirea unui sit despre care se crede că este o ascunzătoare construită de nazişti pentru refugierea anumitor lideri în cazul în care Germania pierdea cel De-al Doilea Război Mondial. Ruinele se află într-o zonă îndepărtată din mijlocul junglei. Potrivit cotidianului argentinian Clarin, arheologii de la Universitatea din Buenos Aires au găsit cinci monede emise în 1938 şi 1941 şi o farfurie de porţelan inscripţionată „Made in Germany” în molozul unor clădiri distruse din parcul natural Teyu Cuare din nordul ţării, lângă graniţa cu Paraguayul.
„Se pare că naziştii începuseră să construiască adăposturi pentru liderii lor în cazul unei înfrângeri, în zone din mijlocul deşertului, în munţi sau chiar în mijlocul junglei, cum este cazul de faţă” – a  afirmat arheologul principal Daniel Schavelzon”
Schavelzon şi echipa sa au petrecut două săptămâni excavând şi explorând ruinele şi spun că indiciile arată că ascunzătoarea era concepută în aşa fel încât să aibă o cale de ieşire rapidă. „În cinci minute poţi ajunge în altă ţară. Traversezi râul şi eşti deja în Paraguay. Este o locaţie strategică, foarte bine gândită”, a explicat Schavelzon.
Teoria privind destinaţia acestui loc este încă incertă totuşi, deoarece preşedintele argentinian Juan Peron a permis după război refugierea a mii de nazişti şi europeni în America de Sud. Arheologul Daniel Schavelzon spune că va avea nevoie de finanţare suplimentară pentru a continua săpăturile şi pentru a elucida cazul.

Sursa: International Business Times
Traducerea şi adaptarea:  Bianca Ioniţă

https://youtu.be/zUNVEkYedKI