Informaţii apărute în presa germană cu privire la copilotul avionului Germanwings prăbuşit în Alpii francezi

Copilotul suspectat de prăbuşirea intenţionată a avionului de pasageri aparţinând companiei Germanwings este posibil să fi suferit de dezlipire de retină, însă anchetatorii nu au stabilit dacă problemele de vedere au avut cauze psihologice sau fizice, a declarat duminică un ziar german. Publicaţia Bild am Sonntag a raportat de asemenea faptul că înainte de prăbuşirea avionului, căpitanul a strigat iritat „deschide uşa!” către copilot, în timp ce încerca să intre în cockpit.

Un alt ziar german, Welt am Sonntag, a citat un investigator care a declarat că Andreas Lubitz, copilotul în vârstă de 27 de ani, a fost tratat de numeroşi neurologi şi psihiatri, adăugând că în apartamentul său din Dusseldorf au fost găsite medicamente. Poliţia a descoperit notiţe personale care indică faptul că Lubitz suferea de simptome severe de suprasolicitare subiectivă. Compania Lufthansa a declarat că nu avea cunoştinţă cu privire la o tulburare psihosomatică sau orice afecţiune care l-ar fi afectat de Lubitz.

Un purtător de cuvânt al procurorilor de stat din Dusseldorf a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă. În presa germană a fost raportat faptul că iubita lui Lubitz, profesoară la o şcoală secundară dintr-un oraş situat în apropierea Dusseldorf-ului, a declarat recent în faţa elevilor că aşteaptă un copil.

REUTERS – 29 martie