“NYC-MYC From Bucharest to Manhattan”. Teatru/dans cu Paul Cosma-Cimpoieru

Evenimentul „NYC-MYC From Bucharest to Manhattan”, susținut de coregraful, dansatorul și actorul Paul Cosma-Cimpoieru, va avea loc în Sala Auditorium a ICR New York, în data de 2 aprilie 2015, de la ora 19.00. Va fi un spectacol complex, realizat de către ICR New York, în parteneriat cu Creative Ammo Inc./Downtown Urban Theater Festival și sprijinit, în parte, din fonduri publice ale New York City Department of Cultural Affairs, în parteneriat cu City Council, și cu Daniel Garodnick, membru al City Council.

Prin acest spectacol complex de muzică și dans, însoțit de o micro-expoziție și de un slide show despre arta actorului modern, Paul Cosma-Cimpoieru explorează experiența unui imigrant român la New York. Actorul descoperă cum este să te trezești în orașul care nu doarme niciodată și face eforturi să se adapteze la acest ritm. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de Q&A, în cadrul căreia protagonistul va răspunde întrebărilor publicului.

Spectacolul lui Paul Cosma-Cimpoieru beneficiază de toate atuurile unui actor stăpân pe arta teatrului non-verbal. Paul Cosma-Cimpoieru are o maleabilitate extraodinară a corpului, are expresivitatea, inteligența de a crea prin mișcare personaje și situații. Un contemplativ romantic sau un “perpetuum mobile”.

Acest spectacol face parte din programul de studio pe care o reprezintă bursa obținută de Paul Cosma-Cimpoieru, pe o durată de patru luni, la celebra școală de actorie americană Actor’s Studio.

Paul Cosma-Cimpoieru (dansator, coregraf și actor) s-a lansat în această carieră în 2004, în București, cu Compania de Teatru „Passe-Partout”, condusă de marele actor Dan Puric. De atunci, el a mers în turnee internațioanle și a dansat cu companii de prestigiu, cum ar fi Gigi Căciuleanu Dance Company, Teatrul Bulandra (București), Centrul Național al Dansului (București) și Teatrul Național București. Recent, Paul Cosma-Cimpoieru a creat coregrafia pentru premiata piesă de teatru non-verbal „Doi dintre noi”, în care a jucat alături de actrița și dansatoarea Ana Pepine. Acest spectacol a fost prezentat în mai multe orașe și țări importante din lume: Belgrad, New York, Rusia și India. În plus față de cariera sa de succes în dans, el a apărut în mai multe filme de scurt metraj și documentare, printre care „Life & Death of Harry Houdini” (2014) și „The Man and the Fish” (2013).

Paul Cosma-Cimpoieru a participat la mai multe festivaluri internaționale și a obținut premii semnificative:

– 2014 QuestFest (festival bianual ce se ține la Washington, DC). http://questfest.org

– 2014 New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival)

http://www.broadwayworld.com/article/Downtown-Urban-Theater-Festival-Announces-2014-Season-Finalists-20131125

– 2010 – Medalia de Aur / Festivalul Internațional de Dramă, Serbia

– 2011 – Grand Prix / Festivalul Internațional al Teatrului Tânăr, Rusia

– 2012 – Premiul TVR Cultural / pentru „Theatre-verite”

Aici puteti viziona un video cu Paul Cosma-Cimpoieru:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=aLx74g0pgZ8[/youtube]