Noul vicepreşedinte al CNA este Răsvan Popescu

Noul vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului este Răsvan Popescu, care a fost ales astăzi în această funcţie, cu opt voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. El a fost numit membru titular al CNA de către parlament, cu susţinerea PSD. După vot, Răsvan Popescu a explicat care sunt atribuţiile vicepreşedintelui Consiliului.

Răsvan Popescu: Primul atribut al vicepreşedintelui este acela de înlocuitor al preşedintelui în momentul în care acesta nu este disponibil. Oricând s-ar întâmpla asta eu pot gestiona instituţia aşa cum am mai făcut-o şi în condiţiile în care se dovedeşte că sunt agreat de majoritatea colegilor mei şi în condiţiile în care sunt agreat de cei mai mulţi oameni, funcţionari ai instituţiei. Cred că pot contribui la o normalizare în timp a situaţiei.

Realizator: Alegerea lui Răsvan Popescu ca vicepreşedinte al CNA vine pe fondul tensiunilor din cadrul Consiliului dintre preşedintele Laura Georgescu şi o parte din membrii instituţiei. Funcţia era vacantă încă din septembrie anul trecut, când Viorel Buda a demisionat, transmis redactorul RRA Alexandra Cristea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 aprilie