Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, despre soluţionarea cazului Şova

Biroul Permanent al Senatului a adoptat punctul de vedere solicitat de Curtea Constituţională referitor la contestaţiile depuse privind votul în cazul cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Dan Şova.
Ioan Chelaru, vicepreşedintele Senatului: „Conflict instituţional ar fi fost dacă vreuna din instituţiile statului ar fi folosit atribuţii ale altei instituţii. Atacul pe care grupul PNL l-a făcut vizavi de neconstituţionalitatea art.173 în vechea formulare: cred că grupul are dreptate. Bine, acum a rămas fără obiect, urmare a faptului că noi am modificat în aceste zile art.173. Întotdeauna legea specială poate deroga de la legea generală. În cazul Şova s-a procedat corect”.
Preşedintele Klaus Iohannis şi CSM au cerut CCR să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între autoritatea judecătorească şi puterea legislativă în cazul senatorului Dan Şova. PNL a contestat articolul din regulament care prevedea că majoritatea simplă necesară pentru a aproba solicitarea DNA era raportată la numărul total de senatori şi a cerut Curţii Constituţionale să decidă că votul a fost favorabil ridicării imunităţii senatorului Dan Şova. CCR va analiza cele trei sesizări pe 8 aprilie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 aprilie)