Turiştii dornici să viziteze Rezervaţia Biosferei Delta Dunării îşi vor putea achiziţiona permisele necesare de la automate

Turiştii dornici să viziteze Rezervaţia Biosferei Delta Dunării îşi vor putea achiziţiona permisele necesare de la automate. Astăzi au fost date în folosinţă primele două astfel de aparate şi urmează ca alte două să fie funcţionale peste două luni, în comuna tulceană Jurilovca şi în comuna constănţeană Mihai Viteazul. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de amenzi aplicate de Corpul de Control al Rezervaţiei celor care pescuiesc sau intră cu autoturisme în zonă, fără a plăti înainte taxa impusă de Administraţia Rezervaţiei şi care variază între 5 şi 30 de lei, în funcţie de perioada sejurului.
Guvernatorul Deltei, Lucian Simion: Aveam o serie întreagă de sesizări, reclamaţii referitor la acest lucru. Am reuşit, anul acesta, să punem, până în acest moment, două astfel de automate. Unul este pus la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, la sediul, şi unul la hotelul din centrul oraşului. Prin acest automat se eliberează toate permisele care, altfel, ar fi trebuit să fie achiziţionate de la casieria unităţii, şi anume permisul pentru intrarea în Delta Dunării, permisul pentru pescuit recreativ sportiv, permisul pentru acces cu nave, cu ambarcaţiuni în inetriorul Deltei şi permisul pentru acces cu auto în Delta Dunării.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 aprilie