Omagiu marelui om de radio Paul Grigoriu

Paul Grigoriu - Foto. Alexandru Dolea

Realizatorul Paul Grigoriu, vocea emblemă a postului public de radio ani la rând, prietenul dimineţilor dvs la Matinal, apoi creatorul şi prezentatorul la fel de îndrăgitelor emisiuni „Noapte albastră” şi „Cadrane”, a fost înmormântat astăzi la Buciumeni, în judeţul Dâmboviţa, acolo unde se retrăsese după pensionare. Colegi din radio, prieteni, jurnalişti din presa scrisă şi audiovizuală, alături de familie, i-au adus un ultim omagiu Domnului Radio.

Reporter: Ion Vulcan, corespondent RRA pentru judeţul Sibiu, peste 50 de ani de radio. Ce vă leagă de Paul Grigoriu?
Ion Vulcan: Ce mă leagă şi ce m-a legat de Paul Grigoriu? O lecţie de gazetărie ca reporter. Este imposibil să nu pleci urechea şi mintea la ceea ce spunea şi cum spunea şi cum fraza.
Reporter: De câte ori v-a dojenit?
Ion Vulcan: IDe foarte multe ori şi nu mi-a părut rău niciodată.
Reporter: Marin Constantin, realizator de peste 25 de ani de emisiuni radio. Ce vă leagă de dl Paul Grigoriu?
Marin Constantin: De Paul Grigoriu m-a legat şi mă leagă nu o prietenie, nici o frăţie, nişte sentimente deosebite pe care şi le spun sau le simt numai cei care gândesc asemenea. Paul Grigoriu, dacă vreodată această instituţie, Radioul Public, ar trebui să poarte un nume, cred că s-ar putea numi Societatea Română de Radiodifuziune „Paul Grigoriu”.
Reporter: Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR: Se pot spune foarte multe despre Paul Grigoriu. Toate cuvintele sunt dedesubt, fără să se ridice la ceea ce Paul Grigoriu a făcut şi ce a însemnat pentru această instituţie, pentru acest serviciu public şi pentru milioanele de ascultători şi de români care se trezeau, care îl ascultau şi care sunt absolut convins că îl plâng. Sunt sigur că în foarte multe case de români astăzi, de Florii, un gând curat, sincer vine spre Paul Grigoriu.
Realizator: Paul Grigoriu acum despre instituţia căruia i-a rămas credincios toată viaţa şi pentru care a însemnat un reper, Radio România.
Paul Grigoriu: Radioul cere foarte multe sacrificii. Radioul nu este albastru, nu este roşu, nu este galben. Radioul este în negru, iar în negritudinea asta tu trebuie să faci o pată de lumină, este greu de făcut alb în negru!

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)