Pui cu cremă de mazăre și mirodenii de tot felul

DSCI2207

 

Asta este o invenție și o combinație de moment: mazărea a fost preparată în stil humus (doar că în loc de boabe de năut, au fost boabe de mazăre), iar puiul a fost aruncat în tigaie cu toate condimentele posibile de prin casă…

 

 

Iată ce a ieșit:

Pentru crema de mazăre:

700 grame mazăre la conservă
2 cutii de iaurt cu 10% grăsime (140 grame x 2 = 280 grame)
Zeama de la o lămâie
2 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi zdrobiți
Condimente din belșug: sare, piper, boia dulce, turmeric

Toate aceste ingrediente se pasează cu blenderul și… foarte simplu, iată crema de mazăre.

Un piept de pui dezosat se taie cubulețe mărunt, mărunt, se prăjește în ulei de măsline, iar pe final se adaugă aceeași combinație de condimente ca pentru crema de mazăre: sare, piper, boia dulce, turmeric și alți 3 căței de usturoi zdrobiți, singura diferență este că zeama de lămâie se amestecă cu o linguriță de miere și două lingurițe de zahăr brun. Se prăjește bine puiul până se pătrunde cu toate aromele mirodeniilor, iar sosul începe să se caramelizeze.
Asta e tot!
Poftă bună!

Daniela Sîrbu