Ziua NATO, marcată la Bucureşti

Ziua NATO a fost marcată astăzi la Bucureşti printr-o ceremonie militară şi prin organizarea Zilei Porţilor Deschise la Ministerul Apărării Naţionale. Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, i-a felicitat pe militarii români care şi-au îndeplinit cu succes misiunile pe teatrele de operaţiuni şi a subliniat că în perioada următoare se adoptă cadrul juridic pentru a pune în aplicare deciziile adoptate la ultimul summit al NATO, de anul trecut, prin care este reasigurat flancul estic al Alianţei.
Mircea Duşa: „Măsurile de reasigurare vizează în primul rând o prezenţă permanentă, prin rotaţie, a militarilor NATO pe flancul estic al NATO şi al UE, dar şi înfiinţarea acelor comandamente, cel de tip NFIU şi a comandamentului multinaţional de divizie. Iar aprobările pentru accesul militarilor străini pe teritoriul României şi a înfiinţării comandamentelor se va da tot de Parlament, aşa cum se întâmplă şi conform prevederilor actualei legislaţii”.
Ziua Porţilor Deschise de la Ministerul Apărării Naţionale a oferit prilejul celor interesaţi să vadă tehnica militară a forţelor armate terestre şi aeriene. In Aula Ministerului Apărării au fost proiectate mai multe filme documentare despre Armata Română.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)