Primul trofeu dupa 16 ani!

HCM Minaur Baia Mare a cucerit Cupa Romaniei, pe teren propriu, dupa ce s-a impus in finala in fata Energiei Targu Jiu cu scorul de 31-25 (11-9).

Ultimele trofee cucerite de baimareni datau din 1999, atunci cand gruparea reusea eventul in Liga Nationala. Este a sasea cupa din istoria clubului, care o egaleaza astfel la trofee pe HCM Constanta. Cea mai titrata echipa din handbalul romanesc ramane insa in continuare Steaua, cu noua cupe castigate de-a lungul istoriei.

Infiintat in 1974, Minaur este primul club exclusiv de handbal din Romania.  In 1985 si 1988, baimarenii castigau Cupa Federatiei Internationale de Handbal (IHF) cu o generatie de aur creata de Lascar Pana, cel care da numele salii polivalente din localitate.

Cel mai bun jucator al finalei a fost veteranul de 37 ani,  Nikola Eklemovici. Fost coleg cu Marian Cozma la Vezsprem in echipa ce cucerea Cupa Cupelor in 2008, sarbul naturalizat de unguri a inscris 8 goluri si a oferit numeroase pase  decisive coechipierilor.

Au jucat pentru Minaur: Peter Tatai, Razvan Pop – Tudor Marta, Patricio Martinez (2 goluri), Alexandru Sabou, Daniel Bera (3), Mihai Busecan (1), Antonio Pribanic (5), Andrei Popescu, Nikola Eklemovic (8), Steffen Stegavik (5), Viorel Fotache (1), Ivan Milas (5), Cristian Malmagro (1), Bogdan Mihai. Antrenor: Lars Walther.

Au evoluat pentru Energia Tg.Jiu: Cristian Antonaru, George Selaru – Darius Apolzan (2), Andrei Enache, Dan Ilies, Florin Acatrinei (5), Dorin Dragnea (5), Marinko Kekezovic (1), Tadas Stankevicius (2), Alvaro Jose Seabra Rodrigues, Adrian Sifre Flores (6), Filipe Mota Dias (4), Bogdan Manescu. Antrenor: Liviu Andries.

HC Odorhei a intrat in posesia medaliilor de bronz ale competitiei, dupa ce campioana HCM Constanta, si detinatoarea trofeului, a boicotat finala mica.

Sunt bucuros ca am jucat aceasta finala si am facut un turneu final-four reusit. Se vede insa ca nu avem o banca de rezerve foarte lunga, Minaur a avut mai multa prospetime. Felicit gazdele pentru organizare si sper ca Baia Mare sa termine in primele trei in campionat, astfel incat noi sa mergem in cupele europene – Liviu Andries, antrenor Energia Tg.Jiu.

Vreau sa multumesc publicului baimarean pentru ca ne-a dat aripi la meciul cu Odorhei din semifinale. Am evoluat cu incredere si in finala, dar Minaur dispune de mai multi jucatori de calitate decat noi in acest moment – Dorin Dragnea, jucator Energia Tg.Jiu

Energia nu isi merita locul din clasament, este o echipa care poate invinge pe oricine si joaca un handbal frumos. Am avut ceva emotii in finala, dar fanii ne-au purtat spre victorie. Multumesc asadar suporterilor, au creat o atmosfera fantastica pe care nu o voi uita in viata mea – Lars Walther, antrenor Minaur Baia Mare.

Inca nu faceam handbal in urma cu 16 ani la precedentul trofeu din istoria clubului. E totodata si primul meu trofeu de cand fac handbal. E greu sa exprim in cuvinte cat de bucuros si mandru sunt de ceea ce am realizat la Baia Mare . Ma bucur ca fac parte din aceasta generatie care reinvie spiritul Minaurului.– Daniel Bera, jucator HCM Minaur Baia Mare.