Forţele de ordine vor fi suplimentate în perioada sărbătorilor de Paşte

Forţele de ordine vor fi suplimentate cu aproximativ 11 mii de persoane în perioada sărbătorilor de Paşte, a anunţat azi Ministerul Afacerilor Interne. Poliţiştii şi jandarmii vor fi prezenţi mai ales în preajma bisericilor şi mănăstirilor, unde vor avea loc manifestări religioase. În total peste 36 de mii de angajaţi ai instituţiei vor asigura ordinea.

Gabriel Oprea: Principalele misiuni ale efectivelor ministerului vizează asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, în special a celor cu violenţă, şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, incluzând aici şi intervenţiile medicale ale SMURD. Alte priorităţi ale dispozitivelor mobilizate de sărbători sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulaţie şi reducerea timpului de aşteptare la punctele de frontieră.

În aceste zile, în parteneriat cu poliţiile din Ungaria şi Bulgaria, vor avea loc acţiuni „în oglindă” de monitorizare a traficului rutier pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei, a mai spus vicepremierul Gabriel Oprea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 aprilie