Sâmbăta Mare pentru credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici

Pentru credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici astăzi este Sâmbăta Mare. Este ultima zi până la Sărbătoarea Învierii Domnului, ce mai mare sărbătoare a creştinilor, care a adus omenirii speranţa mântuirii prin sacrificiul lui Isus  Hristos.

În Sâmbăta Mare, credincioşii se pregătesc de sărbătoare. Va fi o zi de linişte în care nici clopotele nu se vor auzi. La Ierusalim va avea loc în  jurul prânzului slujba Sfintei Lumini, un ritual special  oficiat doar acolo unde patriarhul Ierusalimului va împărţi  lumina primită în capela Sfântului Mormânt.  O delegaţie a Partriarhiei Române se află Cetatea Sfântă şi va aduce în ţară Lumina de la Ierusalim pentru a fi împărţită credincioşilor la miezul nopţii, odată cu vestea că Hristos a Înviat. De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare şi Timişoara pentru comunităţile de credincioşi ortodocşi din aceste regiuni ale ţării.
Realizator: Slujba Învierii  Domnului de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti va fi transmisă  în direct şi la Radio  România Actualităţi cu începere de la ora 23:30.