Recomandările medicilor în cazul exceselor alimentare

Excesele alimentare pot crea neplăceri foarte mari, atrag atenţia medicii. În perioada sărbătorilor, porţiile de mâncare trebuie să fie rezonabile şi consumate cu grijă, mai ales că toate acestea vin după o prioadă de post. Despre riscurile exceselor alimentare, doctor Sandra Alexiu.

Reporter: Foarte des apar crize de ficat, crize de fiere, tulburări digestive, colite, crize de ulcer, pancreatite pentru că, de obicei, după post se scapă şi la proteine şi la grăsimi şi la alcool. Relaxarea din post nu ar trebui să fie urmată de o revenire bruscă la alimentaţia grasă şi proteică dinainte. Ca să evităm toate acele crize de care spuneam numărul de pahare ar trebui să fie limitat pentru că vinul are şi efecte foarte bune, dar a depăşi o limită este rău şi pentru vin şi pentru tutun şi pentru mâncare. În general, depăşirea limitelor nu face bine.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie