Recomandări ale Poliţiei Rutiere

Traficul rutier este foarte intens la această oră pe mai multe drumuri naţionale. Comisarul-şef Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române le recomandă celor care se întorc acasă după mini-vacanţa de Paşte să folosească rute alternative, astfel încât să se evite pe cât posibil coloanele de maşini.

Paul Ulieru: În zona Azuga autovehiculele circulă în coloană, însă aceste coloane sunt mai mici decât în urmă cu aproximativ două ore. Le recomandăm conducătorilor auto să circule pe DN1A, Săcele-Cheia-Ploieşti în cazul în care pornesc din Braşov către Bucureşti, iar celor care pleacă din zona Bran-Moeciu să folosească următoarele rute: DN73, Braşov-Bran-Piteşti, Autostrada A1, Piteşti-Bucureşti sau DN73, Braşov-Bran-Valea Mare-Pravăţ, DN72A, Valea Mare-Pravăţ-Târgovişte, DN71, Târgovişte-Bâldana, DN7, Bâldana-Bucureşti. Pe DN6, Alexandria-Bucureşti se circulă îngreunat din cauza aglomeraţiei pe tronsonul Ghimpaţi-Mihăileşti. Pe Autostrada A1, traficul rutier s-a intensificat deja, iar înainte de lăsarea serii preconizăm că se va circula în coloană, de aceea îi sfătuim pe conducătorii auto care încheie coloanele de maşini să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Realizator: Vă reamintim că, în perioada acestor sărbători, poliţiştii au anunţat instalarea a peste 400 de radare pe drumurile naţionale pentru monitorizarea traficului rutier.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie