Decizia preşedintelui Vladimir Putin, de a livra Iranului sisteme de rachete sofisticate S – 300 a provocat reacţii la Ierusalim

Decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a livra Iranului sisteme de rachete sofisticate S – 300 a provocat reacţii la Ierusalim. Israelul consideră că este rezultatul direct al legitimării pe care o primeşte Iranul în domeniul nuclear, în urma înţelegerii de la Lausanne, de la începutul lunii.

Reporter: Dragoş Ciocârlan – Ministrul israelian pentru informaţii şi strategie Yuval Steinitz a declarat că, în loc să ceară Iranului să pună capăt terorismului din Orientul Mijlociu şi din lume, Moscova permite Teheranului să se doteze cu rachete ruseşti S – 300, ceea ce nu va face decât să stimuleze agresiunea iraniană. Israelul a criticat sever acordul cadru negociat în Elveţia între Iran şi marile puteri, deoarece ridicarea sancţiunilor şi menţinerea capacităţilor nucleare necesare va duce la dezvoltarea de arme atomice. Steinitz a mai spus că acordul cadru practic legitimează Iranul şi a deschis calea pentru Moscova să vândă rachete sofisticate Teheranului. Este rezultatul direct al înţelegerii de la Lausanne. Ridicarea sancţiunilor economice permite Teheranului să folosească bani pentru achiziţionarea de arme, nu pntru îmbunătăţirea vieţii populaţiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 aprilie