Proiect de lege privind impozitarea şpăgilor primite de medici

Proiectul legii privind impozitarea şpăgilor primite de medici trebuie dezbătut consistent în Parlament pentru că mai sunt unele aspecte care trebuie reglementate, a spus, astăzi, ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu. Într-o emisiune la B1TV, el a precizat că noile tarife vor fi stabilite prin norme legale şi nu vor fi lăsate la latitudinea medicilor.

Nicolae Bănicioiu: Eu cred că va întruni o largă majoritate, adică sunt convins că va trece foarte uşor de Senat şi se va duce la Camera Deputaţilor, unde îmi doresc să fie tot aşa, o dezbatere, nu neapărat foarte rapidă, trebuie să fie şi o dezbatere consistentă, pentru că sunt unele chestiuni care nu sunt încă stabilite. Aceste bareme vor fi stabilite de o comisie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi prin norme vor fi reglate.

Realizator: În aceeaşi emisiune, Nicolae Bănicioiu a mai anunţat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte un proiect de lege a vaccinării. Decizia a fost luată în contextul scăderii acoperirii vaccinării, care duce la apariţia riscului de izbucnire a unor epidemii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 aprilie