Ucraina cere Moscovei ca următorul convoi umanitar în Donbas să fie trimis cu trenul

Autorităţile ucrainene s-au adresat conducerii Rusiei cu rugămintea ca următorul convoi umanitar să fie trimis în Donbas cu trenul, a anunţat reprezentantul oficial al MAE al Ucrainei, Evgheni Perebiinis. Aşa după cum transmite „Ukrainskaia pravda”, transportul mărfurilor trebuie efectuat prin punctele de control al trecerii frontierei aflate sub controlul părţii ucrainene în regiunile Lugansk şi Harkov. Potrivit oficialului de la Kiev, aceasta este necesar „pentru îndeplinirea procedurilor de trecere a frontierei şi a contrulului vamal prevăzute de legea ucraineană”.
În conformitate cu datele Centrului Naţional de Gestionare a Situaţiilor de Criză al Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Rusiei, miercuri a fost finalizată compunerea celui de al 24-lea convoi umanitar destinat locuitorilor Donbas-ului. În covoi au intrat 120 de camioane, care vor livra mii tone de ajutoare.
Ministerul Situaţiilor Excepţionale (MChS) al Rusiei a precizat că în Lugansk şi Doneţk vor fi livrate alimente, obiecte de primă necesitate, materiale de construcţie, seminţe pentru însămânţat şi manuale pentru instituţii de învăţământ superior. Plecarea convoiului a fost prevăzută pentru 16 aprilie.
Precedentul convoi rus cu ajutor umanitar a sosit în estul Ucrainei pe 2 aprilie şi a fost similar ca număr de camioane şi cantitate totală de mărfuri transportate.

(www.rosbalt.ru – 15 aprilie)