Ucraina va facilita acordarea cetăţeniei ucrainene ruşilor persecutaţi în Rusia

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis simplificarea procedurii acordării cetăţeniei ucrainene şi a acordării de azil politic străinilor care sunt urmăriţi sau persecutaţi în ţara lor, a comunicat serviciul de presă al şefului statului ucrainean.
Miercuri, 15 aprilie, în timpul acordării paşaportului ucrainean cetăţeanului Ucrainei, jurnalistei Ekaterina Sergaţkova, Poroşenko a anunţat că va iniţia modificări legislative în vederea simplificării procedurii acordării cetăţeniei ucrainene şi a acordării de azil politic cetăţenilor urmăriţi în ţara lor, în particular ruşilor. La rândul său Sergaţova a remarcat importanţa ca ruşii, care vor să ajute Ucraina „să aibă posibilitatea să o facă în mod legal, să poată să trăiască, să se poată dezvolta ei înşişi şi să dezvolte şi Ucraina”.
Serviciul de presă al preşedintelui Ucrainei a comunicat că Ekaterina Sergaţova s-a născut în Rusia. În timpul anexării Crimeei de către Rusia şi a războiului din Donbas, ea a postat în ediţii ucrainene şi ruse, printre care „Ukrainska pravda”, „Fokus” şi „Esquire” şi „Snob.ru” ştiri despre evenimente.

(www.interfax.ru-15 aprilie)