Ciclism: Campionatele Balcanice de Șosea Elite/U23 2015

România va participa cu un număr de șase sportivi la Campionatele Balcanice de Șosea 2015 rezervate categoriilor U23 și Elite, care se vor desfășura în zilele de 17 și 19 aprilie pe teritoriul Bosniei-Herțegovina și al Serbiei.

Sportivii incluși în lotul național sunt Marius Petrache, Daniel Crista, Leonard Barbu, Valentin Pleșea, Ionuț Sdrăilă și Sarany Zsolt, ei fiind coordonați de către Giorgios Giorgiadis. De asemenea, din delegația României va face parte și Mihai Costache (mecanic).

În data de 17 aprilie va avea loc contratimpul individual, unde din partea României va participa numărul maxim de sportivi admiși în această probă – trei, cei aleși să concureze fiind Valentin Pleșea, campionul național U23 în exercițiu în această probă, Marius Petrache și Daniel Crista.

Cursa de fond, la care vor participa toți cei șase cicliști, va avea loc în data de 19 aprilie și se va desfășura în paralel cu întrecerea internațională UCI Belgrad-Banjaluka II, sportivii înscriși pentru Campionatul Balcanic urmând să figureze într-un clasament separat, indiferent de clasarea lor printre concurenții echipelor de club. Traseul măsoară 196 de kilometri, având trei cățătări repertoriate.

Federaţia Româna de Ciclism