Peste 2.200 de militari şi tehnică de luptă din România, Statele Unite, Marea Britanie şi Republica Moldova participă la exerciţii comune

Peste 2.200 de militari şi tehnică de luptă din România, Statele Unite, Marea Britanie şi Republica Moldova participă la exerciţii comune care se desfăşoară în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa. Potrivit organizatorilor, exerciţiul urmăreşte asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Reporter: Mona Constantinescu – La exerciţiul care astăzi se deschide oficial la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu participă militari şi tehnică de luptă din unităţi de Infanterie mecanizată, tancuri, artilerie antiaeriană, sprijin logistic, subunităţi de vânători de munte, aeronave de tip IAR-330 Socat şi IAR-99 Şoim Forţele Aeriene, precum şi elemente de război radiolelectronic şi echipe de relaţionare civil-militari. În cadrul Wind Spring 15 sunt planificate exerciţii de comandament, trageri de luptă, dar şi rezolvarea unor situaţii tactice complexe.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 aprilie