Al XII-lea congres al UDMR s-a încheiat

Al XII-lea congres al UDMR s-a încheiat, astăzi, cu adoptarea unor rezoluţii prin care Uniunea vrea să transmită un mesaj generaţiei tinere. Congresul l-a reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Kelemen Hunor şi a aniversat împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR. De la Cluj Napoca ne oferă detalii în direct Andrei Şerban.

Reporter: Andrei Şerban – Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că Uniunea va promova o nouă politică, prin care doreşte să păstreze încrederea comunităţii maghiare şi să o recâştige acolo unde a pierdut-o. Kelemen Hunor a mai spus că UDMR va transmite un nou mesaj tinerei generaţii.

Kelemen Hunor: Pentru a câştiga încrederea tinerilor, generaţiei care nu are o amintire directă despre comunism, despre dictatură şi tot ce s-a realizat, tot ce am obţinut în această perioadă de 25 de ani pentru ei înseamnă normalitatea, înseamnă ceva natural şi au alte aşteptări, alte deziderate, la care noi trebuie să găsim răspunsurile adecvate.

Reporter: Principalele modificări aduse de congres la statut se referă la desfiinţarea funcţiei de vicepreşedinte politic şi revenirea la formula de conducere veche, a prezidiului executiv, componenţa acestui for probabil stabilită la vară, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali. Kelemen Hunor spunea că pentru funcţia de preşedinte executiv şanse mari le are actualul secretar general Péter Kovács. Atât de aici. Legătura în studio.