Giulgiul lui Hristos va fi expus două luni la Domul din Torino

În Italia, la Domul din Torino, va fi expus începând de mâine, timp de două luni, renumitul Giulgiu, despre care se spune că are imprimat chipul lui Iisus după crucificare. Şi în acest an intrarea este gratuită, dar se fac rezervări pe Internet. Corespondenta nostră, Elena Postelnicu, relatează:
Reporter: Până acum, deja şi-au anunţat prezenţa un milion de creştini. Mare parte dintre ei, din ţările Europei de Est. Pe zi, pot intra în medie 20.000 până la 50.000 de pelerini, potrivit preotului Roberto Gotardo, preşedintele Comisiei episcopale de la Torino:
Roberto Gotardo: Giulgiul este ceva necunoscut. Chiar şi astăzi, nu există răspunsuri asupra apariţiei acestei pânze sau a traseului prin care a ajuns la Torino. În fine, nu este clar, deci se poate spune că este un mister. Oricum, giulgiul este deja de jumătate de secol între noi şi oferă un mare sprijin credinţei creştine, chiar dacă acel mister nu este încă descoperit, dar cu siguranţă, ceea ce vedem pe această pânză, chipul care apare este cel al lui Hristos.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie