Generatia de aur s-a calificat la Europene!

Nationala feminina de tineret (U19) a obtinut biletele pentru Campionatul European din Spania dupa ce a castigat grupa 3 de calificare desfasurata in weekend, la Roman, in compania Serbiei, Slovaciei si a reprezentativei statului Kosovo.

P1040856 Componentele generatiei 96-97, campioane mondiale de junioare in 2014, au invins, sambata seara, rivala traditionala Serbia, scor 25-17, la capatul unei prestatii excelente. In primul meci din grupe, tricolorele au batut Slovacia cu 27-21, iar duelul contra selectionatei din Kosovo este doar o formalitate. Primele doua echipe din grupa se califica la turneul final.

 Au marcat pentru Romania:

Bazaliu 9, A.Ilie 6, Dindiligan 3, Ostase 3, Abed-Kader 1, Badea 1, Polocoser 1 si Voina 1. Antrenori Aurelian Rosca si Gavril Kozma.

 Au marcat pentru Serbia:

Vykajlovic 9, Tomkovic 2, Agbaba 1, Kojic 1, Novakovic 1, Saronjic 1, Zdravkovic 1 si Zivkovic 1. Antrenori Milan Stankovic si Vlada Simicic.

 Rezultate si program:

Serbia – Kosovo 40-12

Romania – Slovacia 27-21

Romania – Serbia 25-17

Slovacia – Kosovo 32-13

Kosovo – Romania, duminica, ora 17.00

Slovacia – Serbia, duminica, ora 19.00

 Un meci controlat de noi de la un capat la altul. Echipa s-a apropiat de nivelul aratat la Campionatului Mondial de anul trecut. Atmosfera in sala a fost una deosebita, ne simtim bine la Roman. Acum, imi doresc doar ca fetele sa ia cu brio examenul de Bacalaureat sa ne putem pregati apoi linistiti pentru Campionatul European.

Aurelian Rosca, antrenor Romania

 A fost un meci destul de greu, dar ne-am mobilizat inca de la inceput si nu ne le-am dat nicio sansa adversarelor. Multumim oamenilor din sala care au facut un spectacol deosebit. Acum visam si la titul european de tineret.

Bianca Bazaliu, golghetera Romania

 Ne-am dorit foarte mult sa obtinem victoria in acest meci pentru a castiga grupa de calificare. Le multumesc colegelor pentru ca m-au ajutat sa am o prestatie buna intre buturi. Pentru noi urmeaza o perioada aglomerata, avem de sustinut Bacalaureatul. Nu am avut timp sa mergem la scoala prea des, insa nu avem emotii pentru ca ne vom pregati si pentru acest examen.

Isabela Rosca, portar Romania

 Felicit echipa Romaniei pentru victorie, au aratat de ce sunt numarul unu in lume la aceasta categorie de varsta. Au avut o aparare puternica, au alergat foarte rapid si din pacate nu ne-au dat nicio sansa sa castigam. Un alt motiv al infrangerii sunt greselile noastre tehnice, numai putin de 17 in prima repriza. Nu este insa o tragedie, speram sa invignem Slovacia si sa ne calificam la Europene alaturi de Romania – Milan Stankovic, antrenor Serbia.

 Ultima medalie cucerita de Romania la nivelul nationalelor de tineret dateaza din 2007, cand Cristina Neagu&Co castigau bronzul la Europenele din Turcia. Campionatul European de tineret din 2015 se va desfasura la Valencia in perioada 23 iulie – 2 august.P1040858