ICR Chişinău acordă trei premii la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XIX-a

Salon2015webInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte Pentru Copii şi Tineret, ediţia a XIX-a, dedicată poetului Grigore Vieru. În această calitate, ICR Chișinău  susține prezența la Salon a doi reprezentanți ai Uniunii Editorilor din România, precum și a câte unui reprezentant al editurilor „Arthur” (București), „Junimea” și „Princeps Multimedia” (Iași). De asemenea, ICR Chișinău va acorda următoarele premii:

– Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii;

– Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii;

– Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

În cadrul evenimentului, care va avea loc la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, în perioada 23-26 aprilie a.c., ICR Chișinău va organiza expoziția „Trei poeți: Grigore Vieru, Mihai Ursachi și Petru Cărare”. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 23 aprilie a.c., ora 10.00.

Programul salonului oferă multiple posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla informații despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale; de a procura carte la preţuri reduse.

La ediţia din acest an participă peste 120 de edituri şi distribuitori de carte din 9 ţări: Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Turcia.

Pentru prima dată vor fi oaspeţi de onoare la acest eveniment Dna Liz Page, director executiv al Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY), şi Dl Kestutis Urba, preşedinte al Secţiei Naţionale IBBY din Lituania.

* * *

Prelegere publică susţinută de acad. Răzvan Theodorescula Academia de Muzică,
Teatru şi Arte Plastice din Chişinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează, în cadrul programului de master „Istoria şi Teoria Artelor”, prelegerea publică „Vechea artă din spaţiul românesc – o sinteză europeană”,  susţinută de criticul de artă acad. Răzvan Theodorescu, Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 aprilie 2015, ora 11.00, în Sala Festivă a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (bl. 1, str. A.Mateevici nr. 111).