Politicianul olandez Geert Wilders este împotriva planului european pentru rezolvarea crizei umanitare din Marea Mediterană

O majoritate largă a parlamentului olandez susţine planul miniştrilor europeni de justiţie pentru rezolvarea crizei umanitare din Marea Mediterană, însă nu şi Partidul pentru Libertate al Geert Wilders, formaţiune parlamentară eurosceptică şi anti-imigraţie aflată în opoziţie. Corespondentul RRA Claudia Marcu are detalii.

Reporter: Geert Wilders a criticat dur planul Uniunii Europene, care, în opinia sa, nu face decât să înrăutăţească situaţia. Wilders a spus că Europa ar trebui să urmeze exemplu Australiei, care nu acceptă niciun refugiat şi îi trimite pe toţi înapoi, fără execpeţie, în ambarcţiuni sigure, echipate cu veste de salvare, apă şi alimente.

Geert Wilders: Din acest motiv, în ultimele 18 luni nu a mai apărut nicio ambarcaţiune cu refugiaţi, în zona Australiei; nimeni nu mai vrea să ajungă în Australia, pentru că ştie că nu va avea acces. Guvernul australian se impune şi foloseşte banii pentru oamenii în vârstă din această ţară, ceea ce ar trebui să facă şi acest guvern.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie