Demers ecologic exemplar al unui olandez, cu final neaşteptat

Tommy Kleyn trăieşte în Olanda şi merge zilnic la serviciu cu bicicleta, ca orice olandez care se respectă, desigur. Drumul spre locul său de muncă trece pe lângă malul unui râu din ce în ce mai poluat din cauza deşeurilor de plastic.

2201

Fără să rămână nepăsător, tânărul a decis să se scoale cu 30 de minute mai devreme în fiecare dimineaţă, pentru a începe să cureţe zona în drum spre serviciu. Astfel, cu ajutorul unui cleşte şi al unui sac de plastic a reuşit să ecologizeze malul râului în doar câteva săptâmâni, adunând în acest ritm circa un sac de deşeuri pe zi. Câţiva prieteni i s-au alăturat conştiincioşi, dar Kleyn recunoaşte că a întâlnit zeci de persoane care se opreau să-l felicite pentru acţiunea lui, însă plecau mai departe fără să ajute. Obiectele cel mai des întâlnite au fost brichetele sau sticlele de plastic aruncate. Kleyn a postat şi pe Facebook imagini cu zona curăţată, în speranţa că gestul lui va reuşi să declanşeze o mişcare ecologistă. Visul său este ca toţi oamenii să înveţe să facă măcar o dată pe an ceea ce el face zilnic.

4156
Pe lângă faptul că a redat frumuseţe peisajului şi curăţenie râului, Tommy Kleyn a primit o recompensă neaşteptată: la câteva zile după ce zona a fost ecologizată, pe malul râului şi-a făcut cuib o lişiţă (o specie de raţă) pe care acum o hrăneşte în fiecare dimineaţă.

4211

Sursa: www.awareness-time.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă