Fostul campion olimpic Bruce Jenner a anunţat public că va deveni femeie

Într-un interviu difuzat pe 24 aprilie de postul american ABC, Bruce Jenner – atlet american medaliat cu aur în 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal în proba de decathlon şi fost tată vitreg al starletei Kim Kardashian – a confirmat zvonurile care circulă de mai mulţi ani privind dorinţa sa de a deveni femeie.

1976 - cu medalia olimpica de aur
1976 – cu medalia olimpica de aur

Jenner a declarat că este pentru ultima dată când se va recomanda cu numele masculin Bruce, dar nu a dezvăluit încă noul nume feminin.

„Mă simt femeie, deşi din punct de vedere genetic şi fiziologic nu m-am născut aşa. Cu toate acestea, indentitatea mea este una feminină, visele şi dorinţele mele sunt cele ale unei femei.”

2015 - în interviul pentru ABC
2015 – în interviul pentru ABC

Acesta a afirmat că procesul de transformare a început încă din anii ’80, atunci când a luat pentru prima dată hormoni feminini, după ce toată viaţa s-a simţit străin în propria piele. A luat aceşti hormoni timp de cinci ani, dar s-a oprit, de teamă că-şi va dezamăgi apropiaţii. Bruce Jenner a fost căsătorit de trei ori, ultima dată cu mama vedetei americane Kim Kardashian, alături de care a apărut, de altfel, în controversatul, dar atât de popularul reality show despre familia Kardashian. Vedeta are şase copii biologici şi patru vitregi din cele trei căsătorii.

De şase luni, Jenner a reluat tratamentul cu hormoni feminini întrerupt în 1985 şi a afirmat chiar că a apărut de multe ori în public îmbrăcat în femeie, dar nu a fost recunoscut.

www.time.com, www.mashable.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă