Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma este aşteptată cu mult interes de autorităţile italiene

La începutul săptămânii viitoare preşedintele Klaus Iohannis se va afla la Roma, la invitaţia omologului său italian Sergio Mattarella. Pe lângă discuţiile oficiale el se va adresa şi comunităţii de români din peninsulă. Una din întălnirile cu responsabilii italieni este cea cu Laura Boldrini, preşedintele Camerei Deputaţilor, de la care corespondenta noastră Elena Postelnicu a obţinut o declaraţie pentru RRA.

Reporter: Vizita preşedintelui ţării noatre, Klaus Iohannis, este aşteptată cu mult interes de autorităţile din capitala italiană, aceasta şi datorită celor peste un milion două sute de mii de conaţionali care trăiesc şi muncesc în peninsulă – aşa cum a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor de la Roma, Laura Boldrini.

Laura Boldrini: Întâlnirea cu preşedintele României va fi într-o zi complicată pentru noi la Camera Deputaţilor deoarece este ziua în care reforma electorală se supune votului, dar voi încerca să discut cu el deoarece consider că este o întâlnire importantă, cu atât mai mult cu cât România este o ţară apropiată nouă, deci voi face tot ce este posibil pentru a avea onoarea de a-l întâlni şi de a vorbi cu el. Comunitatea de români este una dintre cele mai numeroase. Sunt bărbaţi şi femei care contribuie la dezvoltarea ţării noastre, fac asta cu generozitate, cu profesionalism. Lor nu le este recunoscut acest rol. Cea mai bună parte a bunăstării italiene este rezultatul muncii acestor persoane, în special al femeilor. Deci este nevoie să recunoaştem munca lor, fără a găsi trucuri. Există sute de mii de femei care lucrează în familiile noastre, fac parte din familiile noastre şi rezolvă atât de multe probleme dificile pentru noi. Deci, din partea mea, cea mai mare recunoştinţă faţă de toate aceste persoane care trăiesc în Italia şi ne ajută.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 aprilie