Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Începând cu anul 2000, Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale instituită pe 26 aprilie de Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale, ne ofera o oportunitate unică în fiecare an pentru a sarbatori rolul artei, al inventivităţii, al inovaţiei la edificarea unei lumi mai bune.

În fiecare an, acest eveniment are o anumită tema. În acest an, tema este Get up, stand up. For music. Varietatea genurilor muzicale de care ne bucurăm zilnic provine din inspiraţia şi eforturile a mii de oameni – de la compozitori, muzicieni, producători, ingineri, editori, etc. Dezvoltarea tehnologică a condus la apariţia unor noi modele de afaceri generând o accesibilitate fără precedent la diferite stiluri şi genuri muzicale.

Ca în fiecare an, UPFR, UPVR si AIMR sprijină promovarea proprietăţii intelectuale şi consolidarea rolului Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale în vederea dezvoltării unui sistem internaţional eficient şi echilibrat de proprietate intelectuală care să favorizeze inovaţia şi creativitatea.