A XVI-a ediţie a Târgului Gaudeamus la Cluj Napoca

sursa: radiocluj.ro
sursa: radiocluj.ro

Radio România şi-a consolidat la Cluj Napoca statutul de lider al pieţei târgurilor de carte din România. Cea de XVI-a ediţie a Târgului Gaudeamus, care s-a încheiat ieri a înregistrat un număr record de vizitatori, peste 27.000 şi vânzări cu circa 40% mai mari decât la ediţia precedentă. Ca de obicei, trofeele Gaudeamus au fost stabilite prin votul publicului. La categoria edituri a triumfat Şcoala Ardeleană, iar cea mai renumită carte a fost desemnată „Triburile – O patologie ale politicii româneşti, de la revoluţie la generaţia facebook”, semnată de Vasile Sebastian Dâncu. Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost poetul Adrian Popescu, redactor şef al revistei „Steaua”.
Adrian Popescu: „A fost o ediţie, aceasta a XVI-a extraordinară, mulţi vizitatori, mulţi cumpărători şi mai ales a fost o întâlnire între scriitorii clujeni sau bucureşteni sau din alte locuri cu nişte cititori. A fost un fel de forfotă culturală salutară, s-au perindat pe la toate aceste edituri şi tineri şi oameni mai în vârstă. Eu zic că este unul dintre momentele culturale importante ale oraşului nostru, este de asemenea un extraordinar prilej de a ne cunoaşte mai bine intelectualii”.
Târgul de la Cluj face parte din Caravana Gaudeamus, organizată de Radio România prin Centrul Cultural Media Radio România, încă din anul 2000, ca parte a programului „Lectura”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 aprilie)