Mergeţi la mare de 1 mai? Vă spunem noi cum să nu staţi la coadă pentru plata taxei de pod

Dacă vreţi să treceţi repede şi să nu mai opriţi la bariera de pe banda unu pentru plata cash a taxei de pod de la Feteşti, pe autostrada Soarelui, aveţi posibilitatea de a achita tariful înaintea trecerii podului sau cel târziu până la ora 24:00 a zilei următoare trecereii. Cele două opţiuni alternative de plată prevăd un SMS la numărul 7577 din reţelele Orange, Telekom sau Vodafone sau achitarea taxei într-una din benzinăriile din reţelele OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol. Verificarea plăţii taxei de trecere va fi efectuată în mod automat, folosind camerele video instalate la staţia de taxare Feteşti-Cernavodă, deci nu încercaţi să treceţi fără a plăti pentru că amenzile sunt usturătoare.
Trecerea prin statia de taxare se va efectua pe 3 benzi pe sens, din care benzile 2 si 3 vor fi cu trecere liberă fără bariere pentru plata efectuată prin SMS şi distribuitorii autorizaţi şi Banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră şi numai pentru plata cash. Atenţie! Plata prin SMS se poate efectua numai pentru o singură trecere şi se taxează în conformitate cu termenii şi condiţiile operatorilor de telefonie mobilă.
Pentru plata prin SMS, şoferul trebuie să scrie în mesajul pe care îl va trimite la numărul 7577 categoria din care face parte vehiculul şi numărul de înmatriculare al acestuia. Formatul solicitat de CNADNR pentru SMS-ul de plată implică scrierea cu majuscule a numărului înmatriculare, fără spaţii între caratere, urmat de un spaţiu şi de categoria de care face parte vehiculul. Spre exemplu, pentru un autovehicul cu masa de până la 3.5 tone, cu numărul de înmatriculare „B 00 AAA”, textul din SMS trebuie să fie în formatul „B00AAA 1”. Pentru detalii puteţi accesa şi site-ul CNADNR!

Autor: Carmen Ionescu