Fundația Olimpică Română te invită să alergi pentru foști sportivi care au nevoie de ajutor

București, 30 mai 2015 – Fundația Olimpică Română te invită să alergi pe 17 mai, la Semimaratonul București, pentru a susține cauza foștilor sportivi care au nevoie de ajutor. Andreea Chelaru este unul dintre ei. În vârsta de 29 de ani, își amintește cum o aterizare nereușită în sala de antrenamente i-a schimbat complet viața în urmă cu 15 ani, lăsând-o în imposibilitatea de a se deplasa singură.

Andreea Raducan si Alina Dumitru
Andreea Raducan si Alina Dumitru

“Am început gimnastica de performanță la Onești, pe când aveam 7 ani. La vârsta aceea copiii visează să facă multe lucruri, dar nu cunosc riscurile și sacrificiile acestui sport. Totul a mers bine până în momentul antrenamentului la sărituri, când o aterizare nereușită, după o săritură Tsukahara, a decis tot restul vieții mele, lăsându-mă paralizată de la brâu în jos. Le mulțumesc celor care înțeleg dificultatea situației în care mă aflu și le sunt cu adevărat recunoscătoare pentru că vor să mă ajute“, a povestit Andreea Chelaru, fostă gimnastă, pe care oricine o poate ajuta alergând în echipa Fundației Olimpice Române, la Semimaratonul București.

URSUS Cooler este alături de foștii sportivi și susține fiecare kilomentru alergat în beneficiul acestora. Mecanismul este menit să încurajeze înscrierea alergătorilor pentru cauza Fundației Olimpice Române și să ofere un ajutor concret acelor sportivi care au nevoie de ajutor, printr-o donație de 20 de lei, pentru fiecare kilometru parcurs, în limita a 5.000 de euro. În plus, echipa URSUS este alături de Fundația Olimpică Română și prin participarea a 40 de angajați, care vor alerga pentru a susține această cauză.

“Uităm uneori că în spatele medaliilor și titlurilor se află mii de ore de antrenamente și sacrificii. Chiar de mai puține ori se întâmplă să ne gândim la acei sportivi nevoiți să renunțe la efortul de-o viață  în urma unor accidente care vor lăsa întotdeauna urme. Haideți să alergăm împreună în echipa FOR, pentru foștii sportivi ai României! Chiar dacă acum nu se mai află pe podium, ei sunt în continuare campioni”, declară Mihai Bârsan, Vice-Președinte Marketing Ursus Breweries.

Andreea Răducan va fi lider de echipă pentru alergătorii Fundației Olimpice Române. I s-au alăturat Sandra Izabașa, Alina Dumitru, Monica Roșu, Corina Ungureanu, precum și alti sportivi dornici să își arate sprijinul pentru colegi de breaslă, care au nevoie de ajutor.

Mihai Barsan, Ursus Breweries
Mihai Barsan, Ursus Breweries

Sportul de performanță implică și multe riscuri. Prin participarea noastră la Semimaratonul București ne dorim să obținem fondurile necesare pentru a-i ajuta pe acești sportivi și, totodată, să fim o voce pentru ei. Vă așteptăm în număr cât mai mare în echipa noastră. Cu cât suntem mai mulți, cu atât putem ajuta mai mult”, a declarat Andreea Răducan, președintele Fundației Olimpice Române.

Sunt campionii noștri și îi vom reprezenta cu mândrie la acest eveniment. Mă bucur să susțin această cauză și voi dedica kilometrii alergați foștilor sportivi, care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Alina Dumitru.

Toți cei care vor să alerge în echipa FOR o pot face accesând www.bucuresti21km.ro, alegând la cauza susținută – Fundația Olimpică Română.

În plus, cel mai bun alergător din echipă va participa la cina oficială a campionilor, alături de sportivii renumiți care susțin această cauză.

 

Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu al fundației, numit „Împreună pentru sportivii României”. Acesta urmărește sprijinirea unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul foștilor sportivi care se confruntă cu probleme medicale. Pentru mai multe detalii, puteți citi aici. Și alte companii s-au alaturat Fundației Olimpice Române și vor susține cauza prin sponsorizări sau prin participarea angajaților la una dintre cursele din competiție. Beneficiarii programului “Împreună pentru sportivii României” au vârste cuprise între 29 și 85 de ani.

Semimaratonul București este un eveniment de amploare, dedicat sportului de masă și tuturor tipurilor de alergători. Oricine poate participa, alegând una dintre curse, în funcție de condiția fizică: cursa populară (3.5 km), cursa individuală (10.5 km), ștafeta (21 km alergați de o echipă de 4 persoane) și semimaratonul (21 km). Evenimentul are și o componentă caritabilă, alergatorii putând să susțină o anumită cauză, asa cum este cea a Fundației Olimpice Române, prin fiecare kilometru alergat.