Chiril Gaburici: Rămân deschis pentru dialog

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, care fără rezultat i-a aşteptat, luni, la Guvern pe membrii grupului de iniţiativă a Platformei civice „Demnitate şi Adevăr”, susţine că rămâne în continuare deschis pentru dialog. Prim-ministrul a lansat de dimineaţă invitaţia ca membrii platformei să vină la Guvern pentru discuţii, însă aceştia, la rândul lor, au insistat ca întâlnirea să fie organizată în alt loc, transmite IPN.

Chiril Gaburici a spus că nu se ascunde și că nu el este vinovat de scoaterea banilor din ţară. De fapt, susţine revendicările membrilor platformei. De asemenea, premierul a menţionat că este gata să discute inclusiv despre demiteri, aşa cum cer membrii platformei, şi dacă se aduc argumente, atunci e gata să-şi dea chiar el demisia. Chiril Gaburici a mai spus că, dacă Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” va continua să refuze să vină la Guvern, atunci ar putea propune o întrevedere poate la Ambasada României sau la sediul Delegaţiei UE la Chişinău. Premierul a menţionat că a venit la întrevedere cu toată echipa sa de consilieri pentru a discuta despre soluţii.
Platforma civică a organizat duminică, 3 mai, un miting de protest în centrul capitalei Chişinău, la care au participat peste 40 de mii de persoane protestând „împotriva guvernării corupte” şi cerând „demisia Guvernului şi a Parlamentului”.

INFO-PRIM NEO – 5 mai