Demonstraţie aviatică la Târgu Mureş

Aeroclubul României, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş, va organiza sâmbătă 9 mai 2015, cu începere de la ora 10.30, demonstraţiea aviatică „Sky is not the limit” la Aeroclubul Teritorial “Elie Carafoli” Târgu Mureş.

Programul de zbor va avea durata de aproximativ două ore şi va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta, balon cu aer cald.

La eveniment vor lua parte: „Hawks of Romania” – formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României care evoluează pe avioane Extra 300, “White Wings” – formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, “Blue Wings” – echipa de paraşutism – lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism.

Accesul publicului va fi liber. 

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 17 aerodroame teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal şi tehnică aeronautică.