O companie din China a oferit o vacanţă de patru zile în Franţa unui număr de 6.400 de angajaţi

Compania Tiens Group din China a decis să ofere unui număr de 6.400 dintre cei 12.000 de angajaţi ai săi o vacanţă de patru zile în Franţa şi a închiriat 140 de hoteluri din Paris ca parte a pachetului turistic, potrivit unui purtător de cuvânt la Ministerului de Externe francez. Ziarul Le Parisien relatează că vacanţa a inclus un tur în masă la Muzeul Luvru iar costul total al cadoului se ridică la 13 milioane de euro. Preşedintele companiei, Li Jinyuan, s-a întâlnit cu ministrul francez de externe miercuri, iar acum grupul se află la Nisa, pentru două zile.
Compania a fost fondată de actualul preşedinte în 1995 şi s-a dezvoltat la nivel internaţional, derulând afaceri în domeniul biotehnologiei, managementului medical, e-commerce, hoteluri şi turism. Li Jinyuan, în vârstă de 57 de ani, a fost inclus de revista Forbes pe lista miliardarilor din 2011.
Franţa este cea mai vizitată ţară din lume, potrivit ultimelor cifre ale ONU, numărul turiştilor chinezi fiind în continuă creştere.
85 de milioane de turişti contribuie anual la industria turismului din Franţa, care a atins un buget de 150 de miliarde de euro. Veniturile din turism reprezintă 7% din PIB-ul Franţei.
În 2013, majoritatea vizitatorilor a provenit din ţări europene, dar în jur de 3 milioane au fost SUA şi 1,7 milioane din China.

Sursa: Reuters via NewsDaily.com
Traducerea: Bianca Ioniţă

Update 12 mai. Video Euronews, via YouTube

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=-hMjOFzMin4[/youtube]