Republica populară autoproclamată Lugansk intenţionează să discute la Minsk ridicarea blocadei economice impusă Donbassului

Posibil ca grupul de contact pentru reglementarea situaţiei economice în regiunea Donbass să se reunească la Minsk pe 14 mai – a declarat astăzi, pentru Interfax, vicepremierul republicii populare autoproclamate Lugansk, Ghennadi Ţîpkalov. „Mai întâi trebuie discutate două probleme de primă importanţă – este vorba de ridicarea blocadei economice şi retragerea armamentului greu. În cazul unui rezultat pozitiv, este posibil să fie discutate şi alte subiecte, între care şi cu caracter politic, inclusiv alegerile” – a arătat Ţîpkalov. Pe 9 mai, republica populară autoproclamată Lugansk anunţase că a fost pregătit graficul întâlnirilor Grupului de Contact până pe 20 mai.
După cum informează Interfax, la conferinţa de presă comună, ţinută ieri, la Moscova, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a remarcat importanţa dialogului comun dintre Kiev şi Donbass în reglementarea conflictului.

www.interfax.ru – 11 mai