Guvernul trimite în parlament proiectul de lege privind aministia fiscală pentru cei care au venituri din activităţi independente

Guvernul va trimite vineri parlamentului, pentru dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă, proiectul de lege privind aministia fiscală pentru cei care au venituri din activităţi independente. Actul normativ a fost discutat astăzi de membrii executivului şi aprobat de principiu. La începutul şedinţei, premierul Victor Ponta a precizat care sunt categoriile care vor beneficia de prevederile legii :
Victor Ponta: Drepturi de autor, persoane fizice autorizate, persoane independente, CASS, acela pe care trebuia să-l luăm de la alocaţiile copiilor, că aşa spunea ordonanţa din 2010, parcă a fost, deci situaţii în care ne ducem în urmă şi chinuim oamenii şi firmele şi oricum ne costă mai mult să facem procese şi să punem ANAF pe capul oamenilor decât să punem un moment zero. De la acel moment, absolut toată lumea, fără niciun fel de excepţie şi fără niciun fel de tocmeală trebuie să-şi plătească taxele. Susţin acest lucru, am discutat cu conducerea celor două Camere cu cei doi preşedinţi, domnul Tăriceanu şi domnul Zgonea, şi sunt convinsă că în parlament vom avea sprijinul necesar.
Realizator: Proiectul de lege este, în prezent, în dezbatere publică pe siteul Ministerului de Finanţe.