Pui cu șunculiță afumată, măsline și lămâie

O masă ceva mai ‘carnivoră’, ușor de ‘asamblat’ și apoi, cuptorul face toată treaba…
Ingredientele:

DSCI23216 pulpe de pui superioare dezosate fără piele
80 grame șunculiță afumată
1 legătură ceapă verde
6 căței de usturoi
1 lămâie
200 grame măsline fără sâmburi
sos de soia
sare, piper, busuioc, turmeric

Pulpele fiind dezosate, se pot rula și derula ușor, precum clătitele și se umplu cu șunculița și usturoiul, tăiate cubulețe. Se presar pulpele cu mirodenii – sare, piper, busuioc și turmeric. Se adaugă sosul de soia, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie.
Se presară deasupra ceapa verde tăiată mărunt și măslinele.
Se dă totul la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute (depinde de puterea cuptorului), într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Poftă bună!
Daniela Sîrbu