Speranţe deşarte în cazul căutărilor aeronavei malaeziene MH370

Operaţiunile de căutare a avionului malaezian dispărut încă din luna martie 2014 au rămas fără rezultat, dar au scos la iveală rămăşiţele unui naufragiu, potrivit ziarului The Guardian. Echipa internaţională condusă de Australia efectuează neîncetat acţiuni de scanare a fundului Oceanului Indian în speranţa că va putea găsi un minim indiciu despre locul prăbuşirii aeronavei MH370, dispărută la 8 martie 2014 de pe ruta Kuala Lumpur – Beijing.

mmm
Oficiul Australian pentru Siguranţa Transporturilor a comunicat însă că au fost reperate mai multe reflexii strălucitoare, care le-au dat speranţe specialiştilor şi pentru care s-a recurs la o inspectare mai profundă. Un sonar de înaltă rezoluţie a trimis date care indicau prezenţa unor obiecte de mărimea unei mingi de cricket la 8.900 de m adâncime, pe fundul oceanului.

„A fost trimisă o camera subacvatică şi au fost găsite dovezi ale unui naufragiu, o ancoră şi alte câteva obiecte, dar din nefericire nu este ceea ce căutam” a declarat Peter Foley, directorul operaţiunilor de căutare a aeronavei malaeziene.

Oficialii australieni spun că vor continua să scaneze zona respectivă, iar dacă MH370 este acolo, sigur va fi găsit. Australia a coordonat până acum o amplă operaţiune de căutare, care a acoperit deja o zonă de 60.000 de kilometri pătraţi din sudul Oceanului Indian.

Sursa: www.theguardian.com

Traducerea: Bianca Ioniţă