Întrevedere la Bender după aproape 13 ani de la încetarea contactelor oficiale

După aproape 13 ani de la încetarea contactelor oficiale, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu preşedintele aşa-zisului soviet suprem din regiunea transnistreană, Mihail Burla. Cei doi s-au întâlnit la Bender, transmite IPN.
Serviciul de presă al Parlamentului informează că întâlnirea a avut loc la iniţiativa lui Andrian Candu, cu susţinerea oficiului din Bender al Misiunii OSCE. Andrian Candu şi Mihail Burla au abordat mai multe subiecte de ordin social-economic, inclusiv crearea unui grup de dialog între deputaţi, participarea Universităţii de Stat din Tiraspol la programul european pentru învăţământul superior „Erasmus”, extinderea zonei de intervenţie a SMURD-ului în stânga Nistrului, medierea procesului de dialog între camerele de comerţ şi industrie.
Un subiect al discuţiilor s-a referit la importanţa proiectelor de infrastructură comună, în special în domeniile telefoniei, electrificării căii ferate şi a serviciilor medicale de urgenţă. Părţile au mai discutat aspecte privind comerţul extern începând cu 1 ianuarie 2016. Andrian Candu şi Mihail Burla au stabilit ca prima acţiune comună să aibă loc la Chişinău, oferindu-se să sărbătorească Ziua Internaţională a Copilului alături de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului. Mihail Burla s-a arătat convins că asemenea întâlniri sunt absolut necesare, pentru că anume prin dialog şi comunicare se pot rezolva multe. Şeful aşa-zisului soviet suprem a adăugat că, în calitate de aleşi ai poporului, deputaţii trebuie să facă astfel încât cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului să trăiască mai bine.

INFO-PRIM NEO