Pilonul II de pensii private a ajuns la o sumă de peste 4,5 miliarde de euro

Pilonul II de pensii private a ajuns la o sumă de peste 4,5 miliarde de euro, devenind unul dintre investitorii importanţi din România. Aceasta a fost una dintre concluziile Forumului Internaţional Asigurare Reasigurare care s-a deschis astăzi, la Braşov.
Ion Giurescu, vicepreşedintele Departamentului de Pensii Private din cadrul Autorităţii de Supraveghere Finaciară: De la început până acum, în cei 8 ani de zile, 7 ani şi ceva,  randamentele fondurilor de pensii private se ridică undeva la 11%, un randament foarte, foarte bun ţinând cont de faptul că 95-96% din toţi banii sunt investiţi în România şi nu în alte ţări. Toţi banii care au intrat în acest sistem s-au înmulţit de-a lungul vremii, ceea ce, cred, creează o mai mare credibilitate sistemului.
Realizator: Asiguratorii s-au plâns de faptul că munca la negru e practicată în România pe scară largă, iar acest lucru ţine în afara sistemului de asigurări pentru pensii un mare număr de angajaţi, în general din generaţia tânără. La Forum sunt prezenţi aproximativ 500 de jucători de pe piaţa asigurărilor din întreaga Europă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 mai