Întâlnire cu scriitorul Cezar Paul-Bădescu

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, organizează joi, 21 mai 2015, la orele 16.00, o întâlnire cu scriitorul Cezar Paul-Bădescu. Cu acest prilej, scriitorul  va susține prelegerea Luminița, mon amour, drumul de la carte la film

A doua zi, vineri, 22 mai 2015, la orele 18.15, în cadrul cenaclului Republica, ce activează în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Cezar Paul-Badescu se va intâlni cu tinerii scriitori din Chișinău și va susține o lectura publică.

Cezar Paul-Bădescu  a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii București în 1994. Intre 1994 si 1995 a urmat cursurile de masterat ale aceleiași facultăți, la secția „Teoria literaturii și literatura comparată“. Între 1996 si 2007 a fost redactor al revistei Dilema, unde ulterior a rămas colaborator extern, continuând să scrie săptămânal în rubrica de analiză a fenomenului televizual, pe care o susține din anul 2000. A debutat, cu proza scurtă, în volumul colectiv Tablou de familie, Editura Leka‑Brâncus, 1995 (Premiul pentru debut al revistei Tomis și nominalizare pentru premiile ASPRO). Cărți publicate: Tinerețile lui Daniel Abagiu,  roman, Editura Polirom, 2004, Luminița, mon amour, roman, Editura Polirom, 2006, Umbre pe ecranul tranziției, Editura Humanitas, 2013.  În anul 2000, Președinția României i-a conferit lui Cezar Paul-Bădescu medalia „Mihai Eminescu“, pentru merite culturale. În prezent, este realizatorul emisiunii Cartea cea de toate ziele (TVR2 și TVR+).