S-a încheiat a cincea ediţie a turneului „Pianul călător”

A cincea ediţie a turneului „Pianul călător” s-a încheiat aseară, la Bistriţa. Pianistul Horia Mihail a susţinut în total 24 de concerte şi recitaluri în toate regiunile istorice ale României, încheind călătoria muzicală la Sinagoga din Bistriţa, în aplauzele unui public entuziasmat.
Reporter: Cristiana Sabău – Sinagoga Bistriţa s-a umplut până la refuz cu melomani.
-: Orice instrument îl poţi lua mai uşor în spate, dar pianul, greu. Şi iată că se poate. Cu atât mai mult „Pianul călător” … Numai să ne închipuim ne este greu, d’apăi că se şi realizează.
-: Am auzit la radio despre el şi mi s-a părut foarte interesant, pentru că ne mai culturalizează.
Reporter: Pianistul Horia Mihail spune că turneul a fost unul de succes.
Horia Mihail: a fost un turneu lung, care a adunat un public extrem de numeros şi entuziast, lucru care nu poate decât să mă bucure fiindcă, iată, ediţia a cincea a acestei idei, care se cheamă „Pianul călător” se pare că a confirmat faptul că acest proiect a devenit un brand.
Directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Gavril Ţărmure: Horia Mihail, unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun pianist român în momentul de faţă, iată, anul acesta soseşte pentru a doua oară la Bistriţa, un fapt cât se poate de îmbucurător şi onorant pentru noi.
Reporter: anul acesta „Pianul călător” a rămas la Deva, alte două fiind la Roman şi Tulcea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 mai