Ministrul rus de externe, Lavrov, şi omologul său, Kerry, au examinat telefonic soluţiile pentru criza din Siria, Yemen şi Ucraina

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avut o convorbire telefonică cu secretarul de stat american John Kerry, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor de Externe al Federaţiei Ruse. Cei doi diplomaţi au examinat telefonic eforturile de a găsi soluţii pentru criza din Marea Mediterană, soluţii pentru criza din Siria, Yemen şi Ucraina.

„În centrul atenţiei a fost situaţia din Siria şi cea din Yemen, incluzând eforturile comunităţii internaţionale de a contribui la lansarea procesului de pace în cele două „puncte fierbinţi”, a mai precizat MAE al Rusiei. De asemenea, a fost examinată problematica conflictului din Ucraina, în contextul convorbirilor purtate la Soci pe 12 mai dintre ministrul rus de externe, Serghei Lavrov şi John Kerry, precum şi graficul următoarelor contacte ruso-americane la nivel înalt.

Discuţia a avut loc la iniţiativa părţii americane. Amintim că pe data de 12 mai, la Soci, a avut loc o întrevedere şi la nivelul celor două delegaţii rusă şi americană, conduse de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi de secretarul de stat american John Kerry, la Soci. Discuţiile de atunci au durat aproximativ patru ore. Fiind întrebat cum au decurs aceste discuţii, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a răspuns: „Extraordinar de bine!”. După discuţiile purtate cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, John Kerry a plecat la reşedinţa prezidenţială Bociarov Rucei de la Soci, unde a avut o întrevedere cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În cadrul convorbirilor, Putin a examinat cu John Kerry aspecte de pe agenda internaţională, aspecte privind dezarmarea, tematica nord-coreeană, iar cel mai discutat subiect a fost situaţia din Ucraina.

www.rosbalt.ru  – 22 mai